author

Sara

Grundare

10 hälsofördelar med att umgås med en hund

Promenader, vänskap, socialt umgänge och kärlek är några av anledningarna till varför en hund gör oss gladare och mer hälsosamma.

Det är en härlig känsla att komma hem till blöta pussar och en viftande svans oavsett hur dålig dag du har haft. Studier visar att hundar kan hjälpa oss med stress, ångest, depression, ensamhet, uppmuntra motion och förbättra hälsan. Människor med hundar har till exempel lägre blodtryck och är mindre benägna att utveckla hjärtsjukdomar. Bara att leka med en hund har visat sig höja oxytocin och dopamin vilket får oss att må bättre.

Hundar hjälper oss att komma ut och socialisera mer, planera vår dag, skapa rutin och känna mer syfte i livet. De hjälper barn att växa upp mer självsäkra, sociala och aktiva, och ger äldre människor sällskap och motion. Viktigast av allt får vi villkorslös kärlek och ojämförlig vänskap. 

Så oavsett om du är husse/matte eller bonusfamilj till en hund, njut av allt din fyrbenta bästis tillför och älska den lika mycket tillbaka. 

Nedan hittar du en infographic på hur hundar kan förbättra din hälsa. 

 

Källor: Harvard Health Publishing, Pets.webmd.com, FitBark, doktorn.com, Nami.org

 

10 hälsofördelar med att ha en hund

Nyckelord
hälsa infographic

Senaste Inlägg

För en lite annorlunda pumpalykta i år

Vill du göra en lite annorlunda pumpalykta i år? Använd ett av våra gratis stenciler för en roligare halloweenlykta. 

Baka något gott till din (bonus)hund

Vare sig du firar en födelsedag eller en fredag måste du ha något gott att äta! Personligen älskar jag cupcakes och delar därför detta recept på smarriga Pupcakes, för visst ska hunden också få ha det bra!

Tips för att njuta av det varma vädret med din hund

Nu är sommaren här och vi får äntligen njuta av det den sköna sommarvärmen! Här är 10 tips på hur du kan se till att även din (bonus)hund har det bra.