author

Sara

Grundare

10 hälsofördelar med att umgås med en hund

Promenader, vänskap, socialt umgänge och kärlek är några av anledningarna till varför en hund gör oss gladare och mer hälsosamma.

Det är en härlig känsla att komma hem till blöta pussar och en viftande svans oavsett hur dålig dag du har haft. Studier visar att hundar kan hjälpa oss med stress, ångest, depression, ensamhet, uppmuntra motion och förbättra hälsan. Människor med hundar har till exempel lägre blodtryck och är mindre benägna att utveckla hjärtsjukdomar. Bara att leka med en hund har visat sig höja oxytocin och dopamin vilket får oss att må bättre.

Hundar hjälper oss att komma ut och socialisera mer, planera vår dag, skapa rutin och känna mer syfte i livet. De hjälper barn att växa upp mer självsäkra, sociala och aktiva, och ger äldre människor sällskap och motion. Viktigast av allt får vi villkorslös kärlek och ojämförlig vänskap. 

Så oavsett om du är husse/matte eller bonusfamilj till en hund, njut av allt din fyrbenta bästis tillför och älska den lika mycket tillbaka. 

Nedan hittar du en infographic på hur hundar kan förbättra din hälsa. 

 

Källor: Harvard Health Publishing, Pets.webmd.com, FitBark, doktorn.com, Nami.org

 

10 hälsofördelar med att ha en hund

Nyckelord
hälsa infographic

Senaste Inlägg

Varför jag valde rasen Russkiy toy

Nemo är min första hund och det tog bara 22 år innan jag äntligen fick honom. Hela mitt liv har jag velat ha en Nova Scotia Duck Tolling Retreiver (Tollare), men insåg att det inte skulle funka i mitt liv just nu med tuffa studier och frekventa resor utomlands och tillbaka till Sverige. Det var av den anledningen som jag började leta efter en mindre hund och hittade min Nemo!

Vad är femsekundersregeln?

Asfalt, betong och trottoarer kan skada din (bonus)hund, men hur vet jag om marken är för varm, och hur vet jag om min (bonus)hund har bränt sig?

Hemmagjord aktivitetsleksak (infographic)

En snabb, enkel och rolig aktivitet du kan lägga ihop med saker du hittar hemma.