author

Sara

Founder

Mental Stimulans

Hundägare förstår hur viktigt det är med regelbundna promenader. Inte bara för hundens hälsa utan även för att skapa en rutin. Något alla dock inte inser är vikten av mental stimulans. 

Mental stimulering är kritiskt oavsett hundens ålder och idag är experter överens om att det finns en stark länk mellan bristen på stimulering av olika sensoriska receptorer och flera psykiska sjukdomar hos hundar som depression och svår ångest.

Alla hundraser utvecklades för ett ändamål och till och med blandraser kan ha vissa behov på grund av deras genetiska ursprung. Om man har en renrasig hund eller vet vilka raser hunden är en blandning av ska man ha det i åtanke när man bestämmer hur mycket mental stimulans den behöver. Jakthundar, vallhundar och arbetande hundar skapades för att hjälpa sina ägare med olika jobb och behöver därför mycket fysisk och mental träning.

Nedan hittar du en infographic på 10 anledningar till varför det är viktigt för din hund att stimulera hjärnan. Vi har även förberett en infographic på 10 olika aktiviteter för mental stimulans.

Inga ursäkter! Det är bara att börja träna hjärnan!

 

10 anledningar till varför det är viktigt med mental stimulans

 

10 aktiviteter för mental stimulans infographic

Nyckelord
Hälsa Mental Stimulans Infographic

Senaste Inlägg

För en lite annorlunda pumpalykta i år

Vill du göra en lite annorlunda pumpalykta i år? Använd ett av våra gratis stenciler för en roligare halloweenlykta. 

Baka något gott till din (bonus)hund

Vare sig du firar en födelsedag eller en fredag måste du ha något gott att äta! Personligen älskar jag cupcakes och delar därför detta recept på smarriga Pupcakes, för visst ska hunden också få ha det bra!

Tips för att njuta av det varma vädret med din hund

Nu är sommaren här och vi får äntligen njuta av det den sköna sommarvärmen! Här är 10 tips på hur du kan se till att även din (bonus)hund har det bra.