author

Sara

Founder

Mental Stimulans

Hundägare förstår hur viktigt det är med regelbundna promenader. Inte bara för hundens hälsa utan även för att skapa en rutin. Något alla dock inte inser är vikten av mental stimulans. 

Mental stimulering är kritiskt oavsett hundens ålder och idag är experter överens om att det finns en stark länk mellan bristen på stimulering av olika sensoriska receptorer och flera psykiska sjukdomar hos hundar som depression och svår ångest.

Alla hundraser utvecklades för ett ändamål och till och med blandraser kan ha vissa behov på grund av deras genetiska ursprung. Om man har en renrasig hund eller vet vilka raser hunden är en blandning av ska man ha det i åtanke när man bestämmer hur mycket mental stimulans den behöver. Jakthundar, vallhundar och arbetande hundar skapades för att hjälpa sina ägare med olika jobb och behöver därför mycket fysisk och mental träning.

Nedan hittar du en infographic på 10 anledningar till varför det är viktigt för din hund att stimulera hjärnan. Vi har även förberett en infographic på 10 olika aktiviteter för mental stimulans.

Inga ursäkter! Det är bara att börja träna hjärnan!

 

10 anledningar till varför det är viktigt med mental stimulans

 

10 aktiviteter för mental stimulans infographic

Nyckelord
Hälsa Mental Stimulans Infographic

Senaste Inlägg

Varför jag valde rasen Russkiy toy

Nemo är min första hund och det tog bara 22 år innan jag äntligen fick honom. Hela mitt liv har jag velat ha en Nova Scotia Duck Tolling Retreiver (Tollare), men insåg att det inte skulle funka i mitt liv just nu med tuffa studier och frekventa resor utomlands och tillbaka till Sverige. Det var av den anledningen som jag började leta efter en mindre hund och hittade min Nemo!

Vad är femsekundersregeln?

Asfalt, betong och trottoarer kan skada din (bonus)hund, men hur vet jag om marken är för varm, och hur vet jag om min (bonus)hund har bränt sig?

Hemmagjord aktivitetsleksak (infographic)

En snabb, enkel och rolig aktivitet du kan lägga ihop med saker du hittar hemma.