author

Sara

Founder

Nytt år nya tag!

Hundpromenader gör motion till en vana och ett nöje, med hund kan du enkelt hålla nyårslöftet!

Det är första veckan på året och många har ”nytt år nya tag” som mantra inför 2019. En undersökning av YouGov uppger att majoriteten (29%) av kvinnor och män över 18 år som ger ett nyårslöfte har träning högst uppe på listan. Träning och hälsa ligger högt upp på listan varje år vilket inte är så konstigt när man tittar på fördelarna med träning.

Bättre fokus, självförtroende och sömn, minskad stress och risk för cancer, och ett längre liv enligt en studie av European Society of Cardiology. Att träna är helt enkelt bra för både kropp och knopp, och att promenera så lite som 15 minuter per dag kan redan göra skillnad. 

Vi vet att motion är viktigt men känner oss inte alltid motiverade till att gå ut och träna. Ibland är det mysigare att ligga på soffan och titta på Netflix än att ta sig ut på promenad i kylan. Detta är dock inte ett problem för hundägare. 

När man har eller tar hand om en hund måste man ta sig ut oavsett motivationsnivå och väder. Då är det hunden som prioriteras och långa promenader blir till en vana och ett nöje. I en studie av forskare vid Cambridge och University of East Anglia visar det sig att hundägare som regelbundet gick på hundpromenader var 20% mer aktiva än det som inte gjorde det. Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar alla över 18 år att motionera minst 2,5 timmar i veckan. Som före detta hundägare till en stor och aktiv hund promenerade jag nästan 3 timmar dagligen! 

Hundar kommer också med en lång lista andra fördelar som vi inte ska gå in på i det här inlägget, men om vi fokuserar på träning (det ÄR ju början på året!) så är hundpromenader ett utmärkt sätt att få en bra start på ett hälsosammare 2019! 

 

Nyckelord
Hälsa Nyår

Senaste Inlägg

Varför jag valde rasen Russkiy toy

Nemo är min första hund och det tog bara 22 år innan jag äntligen fick honom. Hela mitt liv har jag velat ha en Nova Scotia Duck Tolling Retreiver (Tollare), men insåg att det inte skulle funka i mitt liv just nu med tuffa studier och frekventa resor utomlands och tillbaka till Sverige. Det var av den anledningen som jag började leta efter en mindre hund och hittade min Nemo!

Vad är femsekundersregeln?

Asfalt, betong och trottoarer kan skada din (bonus)hund, men hur vet jag om marken är för varm, och hur vet jag om min (bonus)hund har bränt sig?

Hemmagjord aktivitetsleksak (infographic)

En snabb, enkel och rolig aktivitet du kan lägga ihop med saker du hittar hemma.